Gönüllülük Kulübü/Hayata Bir Adım Projesi Kulübü

İstanbul Teknik Üniversitesi Gönüllülük Kulübü’nün hazırladığı bu proje Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurum’unda Adalet Bakanlığı’nın gözetimi altında bulunan çocuk ve gençlerin hükümlülük ve tutukluluk sürelerinin bu çocukların ve gençlerin gelişimi üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirgemeyi amaçlamaktadır. Proje kapsamında her hafta düzenli olarak Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurum’una ziyaretler düzenlenmektedir. Ziyaretler esnasında alanında uzman kişiler ile hazırlanan programlar doğrultusunda çocuk ve gençler ile etkinlikler yapılmaktadır. Etkinlikler çocuk ve gençlerin gelişimini destekler nitelikte olup çocuk ve gençlerin sosyal bireyler olabilmesine de yardımcı olmaktadır.

Gönüllülük Kulübüyle koordineli olarak çalışılması doğrultusunda zaman içinde Hayata Bir Adım Projesi Kulübü çalıştığı dezavantajlı çocuk ve gençler hakkında farkındalık yaratmayı da misyon edinmiştir. Bu edinilen misyon ile birlikte Hayata Bir Adım Projesi Kulübü tahliye olduktan sonra dezavantajlı çocuk ve gençler ile onların topluma uyum sağlamaları için çalışmalar düzenlemektedir. Toplumun dezavantajlı çocuk ve gençlerle ilgili önyargılarını kırmak ve topluma projenin ilgilendiği çocuk ve gençlerin “Hayata Bir Adım” atmalarına yardımcı olabileceklerini göstermek amacıyla da farkındalık çalışmaları sürdürmek projenin ilkeleri arasındadır. Hayata Bir Adım Projesi Kulübü suça sürüklenen çocuk ve gençlerin yeni bir hayata “Merhaba!” diyebilmeleri doğrultusunda faaliyetlerine yön vermektedir. Zaman içerisinde farkındalık alanını genişletmek ve proje misyonu doğrultusunda kadın hükümlülerin İnfaz Kurumlarında kalmakta olan çocuklarına yönelik çalışmalara da başlanmıştır.