İTÜ Lisans Mezuniyet Töreni

İTÜ Kulüpler Birliği olarak 2016 yılından beri düzenlenen tüm İTÜ Lisans Mezuniyet Törenlerinin planlama aşamasından itibaren başlayan paydaşlığımız, etkinlik günü saha organizasyonun yapılmasına kadar sürmektedir. “İTÜ Lisans Mezuniyet Töreni” alanına mezun arkadaşlarımızın ve misafirlerinin giriş çıkışlarının düzenlenmesi, misafirlerin biletlerinin kontrol edilmesi, saha düzeninin sağlanması, sahne koordinasyonu ve AFAD acil durum senaryoları gibi noktalarda aktif olarak rol aldığımız etkinliklerde, her yıl, mezun olan arkadaşlarımızın heyecanlarına ortak olmak ve bu mutlu günlerinde onları yalnız bırakmamak, bizler için tarifi imkansız bir duygudur.

Her yıl giderek artan katılımcısı ve büyüleyici atmosferiyle artık marka haline gelen İTÜ Lisans Mezuniyet Töreni’nde, İTÜ’nün kuruluşunun 246. yılı olması dolayısıyla 246 gönüllü arkadaşımızla organizasyonunda yer aldık. 1 Temmuz Pazartesi günü İTÜ Ayazağa Kampüsü içinde bulunan İTÜ Stadyumu’nda gerçekleşen tören, katılımcalarının hafızalarında unutulmaz izler bıraktı. İTÜ’ye olan aidiyetimizi bir kez daha pekiştirdiğimiz ve mezun arkadaşlarımızın heyecanlarına en derinden ortak olduğumuz törende duygusal anlar yaşanırken mezun olan dostlarımızı yeni hayatlarına uğurlayacak olmanın coşkusu, herkesin yüreğini kapladı.

7 Temmuz Cumartesi günü, İTÜ’nün kuruluşunun 245. yılına ithafen 245 gönüllü arkadaşımızla beraber “İTÜ Lisans Mezuniyet Töreni’nde” mezun olan sıra arkadaşlarımızın heyecanlarına ortak olduk. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu olarak, aylar öncesinden çalışmalarına başladığımız organizasyonun hem planlama hem de saha operasyonları noktasında yer aldık. İTÜ Ayazağa Kampüsü içerisinde bulunan İTÜ Stadyumu’nda gerçekleşen törene katılan ve sayıları binlerle ifade edilen mezun arkadaşlarımızın yakınlarının sorunsuz bir şekilde yerlerini aldığı, mezun arkadaşlarımızın bu en heyecanlı günlerinde hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadan doyasıya kutlamalarını gerçekleştirdiği ve İTÜ Kulüpler Birliği’nin en çok önem verdiği duygulardan biri olan İTÜ aidiyetinin bir kez daha tazelendiği törende duygusal yönden çok etkileyici bu atmosferi yaşarken İTÜ’den mezun olan arkadaşlarımıza yeni hayatlarında başarılar dilemek, en büyük temennimiz oldu.

2017

244 yıllık köklü bir tarihin sahibi, Türkiye’de her zaman ilklerin ve enlerin üniversitesi olarak anılmış, ayrıca bu ünvanını yıllar boyu sürdürecek İTÜ’nün öğrencileri olarak bu yıl da “İTÜ Lisans Mezuniyet Töreni”ni 7 Temmuz Cuma günü gerçekleştirdik. Planlama ve organizasyon aşamasında bulunup tüm saha operasyonunu yürüttüğümüz tören, bizler için manevi önemi çok büyük olmasının yanı sıra, mezun olan arkadaşlarımız için de anlatılması güç bir coşkuyla, İTÜ tarihinde yerini aldı. İTÜ’nün kuruluşunun 244.yılı olmasına ithafen sahaya çıkan 244 gönüllü arkadaşımızın büyük özveriyle çalıştığı bu tören herkesin hafızasında unutulmaz izler bıraktı.

2016

İTÜ Kulüpler Birliği’nin temellerinin atıldığı ve “İTÜ’lüyü İTÜ’lü mezun eder!” mottosuyla üstlendiğimiz “İTÜ Lisans Mezuniyet Töreni”nin bizler için anlamı çok büyük oldu. Belki de, İTÜ bünyesinde çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimiz etkinlikler arasında duygusal olarak bizler için en değerli olan bu etkinlikte, çalışmalarımızı aylar öncesinden yürütmeye başladık. 14 Temmuz Çarşamba günü, mezunlarımızın saha içinde yönlendirilmesinden, ailelerinin karşılanmasına, kısacası bu heyecana ortak olmak isteyen herkesin en güzel şekilde ağırlanmasının yanı sıra İTÜ’ye olan aidiyetimizin daha da artması için var gücümüzle çalıştık ve ortaya bu muhteşem tören çıktı. Adeta gelecek yıllarda düzenlenecek törenlerin habercisi niteliğinde gerçekleşen mezuniyet törenimiz, üzerinden yıllar geçse de hala bizim için önemini ve değerini koruyacaktır.