Yeni Kulüp Nasıl Kurulur?

  1. Ortak ilgi alanına sahip, kulüpleştirmeye değer bir fikir etrafında birleşen en az 7 kişilik bir kurucu ekip olmalıdır.
    • Kulüp yapılmak istenen düşünce, Kültür Hizmetleri Şube Müdürlüğüne iletilmeden detaylandırılmalı, ön hazırlık yapılmalıdır.
    • Bu hazırlık sırasında veya öncesinde Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ile iletişime geçilmelidir.
  2. Bu kurucu ekip üyeleri İTÜ lisans veya yüksek lisans programlarına kayıtlı, herhangi bir disiplin cezası bulunmayan öğrenciler olmalıdır.
  3. Kurucu üyeler, Kulüpler Birliği üyeleri ile birlikte kurulacak kulübün içeriği doğrultusunda tüzük düzenlemelidir.
    • Tüzük örneği, Kulüpler Birliğinin internet sitesinden indirilip, kurucu üyeler tarafından incelenmelidir.
    • Hazırlanacak tüzüğün, hâlihazırda faaliyet gösteren herhangi bir kulübün tüzüğü ile aynı kapsamda olmaması gerekmektedir. Bu noktada tüzük değerlendirmelerine önem verilmelidir.
  4. Kulüpler Birliği ve Kurucu Üyeler ile ortak hazırlanan tüzük, Kültür Hizmetleri Şube Müdürlüğünün onayına sunulmalıdır.
  5. Hazırladıkları kulüp tüzüğü taslağını, danışman olarak seçtikleri Üniversite Öğretim Elemanlarından birinin onayına sunulmalıdır..
  6. Onaylanan kulüp tüzüğü, kurucu üyelerin imzaları ve iletişim bilgileri ve danışman öğretim görevlisinin danışman olduğunu kabul ettiğine dair bir dilekçe, kurulması planlanan kulüp adına, Kültür Hizmetleri Şube Müdürlüğüne teslim edilmelidir.
  7. Bundan sonraki süreç içerisinde kurucu üyelerin Kulüpler Birliği ile sıkça iletişime geçip, ilerlenen süreç hakkında bilgi ve güncelleme alınmalıdır.
  8. Kurucu kulüp üyeleri, Öğrenci Faaliyetleri Koordinasyon Kurulu için bir sunum hazırlamalıdır. Sunum içeriğinde oluşturulan tüzük, kulübün olası işleyişi ve amacı hakkında bilgiler verilmelidir.
    • Hazırlanacak sunum aşamasında, kulüp detayları ile aktarılmalıdır. Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu ile işbirliği ile yürütülecek süreçte kulüp amaç, vizyon ve misyonun anlaşıla bilinir kılınması önemlidir.
  9. Öğrenci Faaliyetleri Koordinasyon Kurulu, sunum üzerine olan olumlu ve olumsuz görüşlerini onaylatmak üzere Kültür Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Üniversite Yönetim Kuruluna iletilmelidir.
  10. Üniversite Yönetim Kurulunun onaylaması halinde kulüp resmi bir şekilde kurulmuş olur.
    • Onaylanma sürecinin sonrasında, kurucu üyeler Kültür Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Kulüpler Birliği aracılığıyla bilgilendirilir.
    • Her akademik yılsonunda Genel Kurullarını yapmayan ve Yönetim Kurulunu oluşturmayan, hazırlanan tüzüklerinde belirtilen faaliyet alanlarında çalışma yapmayan veya aykırı alanlarda faaliyette bulunan kulüpler Öğrenci Faaliyetleri Koordinasyon Kurulunun teklifi ile Üniversite Yönetim Kurulu kararıyla kulüp yönetimi düşürülüp, kulüp askıya alınır.