IEEE Öğrenci Kolu Kulübü

     Institute of Electrical and Electronics Engineers, kısaca IEEE, 1884 yılından beri faaliyet gösteren; mühendis, bilim insanı ve öğrencilerin oluşturduğu dünyanın en geniş teknik topluluğudur.

     IEEE, 6’sı Amerika Birleşik Devletleri’nde olmak üzere 10 bölgede çalışmalarını sürdürmektedir. IEEE Türkiye Afrika, Avrupa ve Ortadoğu’yu kapsayan 8. Bölge’de (Region 8) bulunur. 50’den fazla üniversitede aktif olarak çalışan öğrenci kolları her yaz IEEE Türkiye Öğrenci Kolları Kongresi‘nde ve ara tatil dönemlerinde IEEE Başkanlar Çalıştayı‘nda toplanır, bilgi ve tecrübelerini paylaşır.
İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi’nde, 1992 yılında kurulan IEEE İTÜ Öğrenci Kolu teknik ve kariyer odaklı olmak üzere 5 komitesiyle 29 yıldır çalışmalar yapmaktadır. Üyeler, ilgi alanlarına göre istedikleri komite veya komitelerde çalışarak kişisel gelişimlerini IEEE İTÜ ailesiyle birlikte sürdürebilirler.

     Üyeler takım çalışması, sorumluluk bilinci, koordinasyon sağlama ve topluluk önünde konuşma gibi yeteneklerini geliştirirken teknik eğitimler, projeler ve araştırmalarla kendi alanlarında uzmanlaşabilirler. IEEE İTÜ şirketler ile öğrenciler arasında bir köprü olma görevini öğrencilerin yararını gözeterek sürdürmektedir. Üyelerinden aldığı güç ile IEEE İTÜ, her sene biraz daha büyüyerek sınırlarını zorlayan bir ailedir.

     Etkinlikler:

     IEEE İTÜ Teknoloji Konferansı: Türkiye ve Dünya’da teknolojinin geldiği konumu ve gelecek hedeflerini sektörün ve akademinin donanımlı isimlerinden keşfetmektir. Teknolojinin standartlarını belirleyecek aydın mühendisleri Türkiye’den çıkarmak için araştırma ateşini yakacak ve inovasyonun sınırlarını ortadan kaldıracak IEEE Teknoloji Konferansı sıra dışı bir deneyim sunmayı amaçlar.

     IoT Line Fair: Dünya çapında büyük bir hızla gelişen Internet of Things teknolojisinin, bu ve benzeri alanlarda çalışma yapan şirketlere, mühendislere, mühendis adaylarına ve ilgisi olan herkese tanıtılması, güncel çalışmaların incelenmesi, fikir aşamasında olan Internet of Things uygulamalarının gerçekleştirilmesi, fuar alanında sergilenmesi ve bu kapsamda IoT çözümleri üzerine uygulama yapabilecek üniversite öğrencilerinin ve bireylerin teşvik edilmesi,onlara ilham kaynağı olunması. Tecrübeli ve seçkin konuşmacılardan konferans esnasında güncel olarak bilgi alınması, fuaye alanında lisans, lisansüstü, mühendis ve kurumsal firmaların katılımıyla kaliteli bir network ortamının sağlanmasını amaçlar.

     Communications Week: Bilişim ve haberleşme sektörünün beklentileri konusunda bu alanlara ilgi duyan öğrencilere bilgi vermek, haberleşme sektöründeki gelişmeleri, yeni buluşları ve öğrencilerin bu sektörlerde yönelebilecekleri farklı alanları tanıtmak ve bu alanlara yönelik teknik eğitimlerle öğrencilerin gelişimini desteklemektir.

     Uniday: Yurt Dışı Gençlik Kampları, Avrupa Gönüllü Hizmeti, Yaz Okulları, Dil Okulları, Interrail, Work and Travel, Work and Study, Exchange Programları ve Yurtdışı Stajları gibi birçok konu hakkında alanında uzman şirketler ile başta İTÜ olmak üzere üniversite öğrencilerini buluşturan İTÜ’nün bu alandaki tek ve en büyük etkinliğidir.

     Elektrikli ve Hibrit Araç Teknolojileri: Tamamen elektrikli ve hibrit araçlar arasındaki farkları insanlara daha iyi aktarmak, bu teknolojilerin ileride nasıl bir gelişim göstereceğini öngörmek, bunları geleceğin mühendislerine aktarmak öncelikli amaçlarımızdandır.

     Bir Fincan Kariyer: Sektörde önemli yere sahip kurumsal şirketler ve sektöre yeni giriş yapan start-uplar ile öğrenci ve genç profesyonelleri içten bir ortamda buluşturan karşılıklı fikir alışverişleri, soru-cevaplar ve tecrübe aktarımlarının gerçekleşmesini amaç edinen ve katılımcılara kariyerinde yol gösterici nitelik taşıyan bir etkinliktir.

     On-the-Line: Haberleşme sektöründe operatör firmaların yerini, sektördeki teknik gelişmeleri ve bu konularda uzmanlaşmak isteyen öğrencilere tanıtmaktır.